REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024

Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişimleri boyunca karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacını gütmektedir.

Okulumuz rehberlik servisi; öğrencilerin kişisel, eğitsel, mesleki ve psikolojik gelişimlerini takip eder, bu süreç içinde velilerimizle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ne Değildir?

·        Psikolojik danışma ve rehberlik yardımı bireye tek yönlü olarak doğrudan yapılan bir yardım değildir.

·        Psikolojik danışma ve rehberlik bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez.

·        Rehberlik sadece "sorun yaşayan" öğrencilere verilen bir hizmet değildir.

·        Psikolojik danışma ve rehberlik her türlü problemi hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir.

REHBERLİK SERVİSİNE BAŞVURU

Rehberlik Servisi, eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin serbestçe başvurabileceği bir birimdir. Servisten yararlanmanın herhangi bir prosedürü yoktur. Servisten randevu almak hizmetin daha etkin ve planlı yapılmasını sağlamak içindir.

VELİLERİMİZİN REHBERLİK SERVİSİNDEN RANDEVU ALMASI

·        Görüşmelerimiz hafta içi saat 9:00 ile 13:00 arasında yapılmaktadır.

·        Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimizle görüşme yapmak için sınıf öğretmeniniz aracılığı ile ya da okulumuzu arayarak randevu alabilirsiniz.

Okulumuz öğrencilerine "Bilge Ahtapot- Gökkuşağı Balığı" etkinliği ile 'Rehberlik Servisi Tanıtımı' yapıldı.